Bóna Zoltán Hivatalos honlapja


Bóna Zoltán életrajza

1981. május 9-én láttam meg a napvilágot Kerepestarcsán. Születésemtől fogva Dunavarsányban élek, ahol szüleim három és fél évtizede szolgálnak református lelkipásztorként.

Az általános iskola első 6 osztályát szülővárosomban végeztem. Középiskolai tanulmányaimat a Kecskeméti Református Gimnáziumban, majd a Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnáziumban folytattam, ahol 2000-ben szereztem érettségi bizonyítványt. Egyetemistaként szüleim nyomdokaiba léptem és tanulmányaim befejezéseként teológus lelkész diplomát szereztem a Komáromi Selye János Egyetem Teológiai Karán.

A politika iránt érdeklődésem már egész fiatalkoromban kialakult, amely – többek között – annak köszönhető, hogy születésem óta családi és baráti körben a közélet aktualitásai és az emberek szűkebb és szélesebb közösségének sorsa iránti érdeklődés és elkötelezettség a különböző beszélgetéseket és megnyilvánulásokat rendszerint uralta. Ennek eredményeként 2003-ban néhány hasonlóan gondolkozó barátommal és ismerősömmel megalapítottuk a Fidesz Magyar Polgári Szövetség dunavarsányi szervezetét, amely elnöki feladatait azóta is ellátom.

A dunavarsányi Fidesz elnökeként 2005 szeptemberében az a megtiszteltetés és kihívás ért, hogy a dunavarsányi képviselő-testület önfeloszlatásának eredményeként kiírt időközi választáson polgármesternek indultam, amely során a választópolgárok engem tüntettek ki bizalmukkal. A 2010-es önkormányzati választáson a dunavarsányi polgárok több mint 70 %-os többséggel, immáron harmadik alkalommal választottak meg a város vezetésére.

A polgármesteri feladatok ellátása mellett a 2010. évi önkormányzati választások óta a Pest Megye Önkormányzata Közgyűlésének is tagja voltam, valamint a Csepel-sziget és Környéke Többcélú Önkormányzati Társulás alelnöki tisztségét is betöltöttem.

2013. év elejétől a Fidesz Magyar Polgári Szövetség választókerületi elnöki teendőit is ellátom Pest Megye 8-as számú választókerületében.

A 2014. évi országgyűlési képviselő választáson, Pest megye 8. számú választókerületében a választópolgárok bizalmukat kifejezve országgyűlési képviselőnek választottak meg. 2017. október 2. óta a Fidesz frakcióvezető-helyettese vagyok. 2014-től a Nemzeti Összetartozás Bizottságának tagja, majd 2018. október 15-ig alelnöke voltam. A 2018. április 8-ai országgyűlési választáson ismét mandátumot nyertem a szigetszentmiklósi választókerületben. 2018 májusától a Fidesz frakcióvezető-helyetteseként, valamint a Törvényalkotási Bizottság tagjaként folytatom munkámat.

2018. augusztus 1-jén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Pest megye fejlesztési feladatainak ellátásáért felelős miniszteri biztossá nevezett ki.

2017 márciusa óta a Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásárt évente megszervező százhalombattai Magyarok Öröksége Alapítvány kuratóriumának elnöke vagyok.

Szabadidőmet sporttal, olvasással, cserkészkedéssel és kirándulással töltöm. Hivatásom betöltése mellett feltöltődést jelent számomra családommal, feleségemmel, két fiammal, a 2014. május 25-én világra jött Bóna Zoltán Ambrussal, és 2015. november 1-jén született Bóna Márton Józseffel, valamint 2021. január 11-én megszületett lányommal, Bóna Krisztina Gizellával, illetve a barátaimmal eltöltött idő.

Isten hozta oldalamon!